onsdag, maj 09, 2007

Krasch

Aj, imorse på väg till jobbet så hände det en liten incident.

När jag cyklade över älvsborgsbron och var på väg ner på andra sidan så hade jag en annan cyklist framför mig. Vi båda hade rätt bra fart (30-35km/h) eftersom det lutar nerför. Jag låg en bit bakom och ville inte köra om eftersom det är ganska smalt. Mot slutet av backen så kommer det en cyklist på väg upp så jag håller till höger (vilket cyklisten framför mig också gör), men helt plötsligt bromsar cyklisten framför mig kraftigt och ska svänga till höger (det går en cykelväg till höger som svänger 270 grader in under bron om man ska till Torslanda) vilket jag inte är beredd på men börjar bromsa allt vad jag har vilket jag inser inte kommer räcka...

Eftersom jag ligger lite till höger om honom så har jag i det läget 3 alternativ:

1. Köra till höger och in i räcket på bron
2. Köra rakt fram och köra rakt in i sidan på honom.
3. Köra till vänster och preja honom när han svänger. (så som polisen i USA gör i "Cops" med bilar som dom vill stoppa ;)

Utan att tänka blev det alternativ 2. Dvs. jag skriker till och sen kraschar vi rakt in i varandra och flyger åt varsitt håll. Som tur var så var farten inte extremt hög (om jag inte hade bromsat alls hade jag nog hållit 30km/h) men båda åker i backen med en smäll. Hans cykel gick inte att svänga (styret svängde, men inte hjulet typ) och på mitt ena växel/bromsreglage sprack en plastbit, annars höll cykeln utan minsta skråma. Tyvärr kostar ett nytt sådant bromsreglage c:a 1400:- men det går nog att limma den lilla plastbiten och jag ska nog mest vara glad att det inte blev några större personskador..

Jag fick skrapsår längs hela högersidan och har lite ont i knä och armbåge. Har också rejält ont i bröstet när jag andas, hickar eller nyser (spricka på något revben eller liknande kanske?)
Jag ligger bakom och har inte så mycket att välja på.
Cyklisten vi möter finns en bit rakt fram (c:a 10-20m framför)

1 kommentar:

Sofia Gustafsson sa...

Illa med kraschen.. Hoppas du mår bättre nu och GRATTIS på födelesedagen!